Thursday, March 09, 2006

Epäuskoa

Kävin tänään ennen Aularavintolan palvelun alkamista Lunassa vaihteeksi selailemassa matemaattisten tieteiden Pro Graduja (ja lisensiaatintöitä). Hieman masensi: kuinka ikinä saan sävellettyä ~50 sivua tiukkaa asiaa! Jotenkin tuntuu, että minulla on liian helppo, tai suppea, aihe, vaikka en tietenkään tässä vaiheessa tiedä, paljonko sivuja tulee kulumaan (ja kuinka syvällisiä tuloksia loppujen lopuksi tarvitsen ja tulen esittämään). Katsoin erään meidän laitoksen jatko-opiskelijan gradua vuodelta 2000, se oli melkein 100 sivua pitkä. Eikä se vielä riitä: muiden gradut tuntuivat olevan täynnä uutta asiaa, kun minulla parhaimmillaankin melkoinen osa kuluu ryhmäteorian perusteiden luettelemiseen ja yksittäisten ryhmien käsittelyyn. Aika tosissani saisin paiskia yötäpäivää töitä, jotta saisin (minulle) kelvollisen gradun puserrettua ennen kuin lehdet seuraavan kerran putoavat kellastuneina puista.

3 Comments:

At 3:41 PM, Anonymous Anonymous said...

Minulla oli aloitellessani vähän samanlaisia epätoivon tunteita, mutta yllättävän paljon sain kuitenkin tekstiä aikaan kun lopulta rupesin kirjoittamaan. Noin 40 sivua sain kirjoitettua ihan helposti, ja sitten sain ohjaajaltani ehdotuksia asioista, joista olisi hyvä kirjoittaa lisää.

Aiheen laajuus ja vaativuus ovat tietysti tavallaan ongelmallisia asioita, koska ainakin meillä ne vaikuttivat arvosanaan. Tällöin jo aiheen valinta voi hieman rajoittaa mahdollisuuksia. Kyllä silti huonommastakin aiheesta voi tehdä hyvän gradun ja saada hyvän arvosanan, eikä näistä asioista kannata turhaan murehtia.

 
At 4:19 PM, Blogger Lord B. said...

Teitkö etukäteen paljon töitä? Minä ostin pari vihkoa, johon ajattelin laskeskella/todistella käytetyt tulokset artikkeleista ja muista lähdeteoksista, ja niitä kun katselen, niin jotenkin lohduttomat visiot valtaavat mieleni. Jostakin luin, että ei saisi koskaan lukea etukäteen muiden graduja, siitä ei hyvä seuraa :D

 
At 7:04 PM, Anonymous Anonymous said...

Tein kaikki työhöni kuuluneet mittaukset ja laskut ensin ja sitten vasta aloin kirjoittaa. Kirjoittaessani kuitenkin huomasin tehneeni virheitä, joten suurin osa laskuista piti sitten tehdä uudelleen. Tein töitä ehkä noin neljä kuukautta ennen kuin aloitin kirjoittamisen. Tästä tuli se ongelma, että kirjoittamisvaiheessa olin jo ehtinyt unohtaa osan asioista. Tämä kannattaa välttää tekemällä koko ajan muistiinpanoja siitä mitä tekee. Minäkin kyllä katselin muiden graduja ennen kuin aloitin, lähinnä nähdäkseni kuinka perusteellisesti perusasioista on yleensä kirjoitettu ja kuinka paljon lukijan oletetaan tietävän asiasta.

 

Post a Comment

<< Home