Tuesday, March 07, 2006

Lehteä metsästämässä

Vauhdikkaan gradunaloituksen jälkeen on taas ollut hiljaista. Kovinkaan montaa tikkua en ole laittanut ristiin, kunnes tänään hyökkäsin tiedekirjasto Lunaan etsimään erään matemaattisen aikakausilehden numeroa vuodelta 1970, jossa oli konjugointiluokkia äärellisissä ryhmissä käsittelevä artikkeli, johon on viitattu mm. tuossa graduni ydinartikkelissa (MacHale) ja muutamassa muussakin. En tiedä, onko tuostakaan hyötyä, sillä suurin osa esitetystä asiasta perustuu character theoryyn (karakteeriteoria?), johon uskon, ettei minun ole tarkoituksenmukaista perehtyä tarkemmin - tai vaikka olisikin, niin mainitsen asiasta ensin ohjaajalle viikon päästä.

Lunan kopiokone ei muuten toiminut. Uhrasin siihen 50 senttiä, eikä se loppujen lopuksi edes antanut rahojani takaisin. Telluksessa oltiin kylläkin ymmärtäväisiä, ja sain kopioda sivut ilmaiseksi toimivalla kopiokoneella.

Mutta siinä kaikki. Rosen kirjaa olen lueskellut hieman, mutta en varsinaisesti syventynyt siihen. Vannon, että viikon päästä olen käynyt MacHalen artikkelin loppuun, ja voisinpa katsoa hieman, miten konjugointiluokat toimivat symmetrisissä ryhmissä.

Tulin muuten tänään eräiden luentojen päätteeksi kysäistyä luennoitsijalta erästä asiaa, joka johti siihen, että hän alkoi ehdottelemaan minulle, että tekisin graduni differentiaaliyhtälöistä ja analyysistä. Kerroin tekeväni jo gradua ryhmäteoriasta, mutta hän ei luovuttanut. Jos en tykkääkään ryhmäteoriasta, niin voin kuulemma ottaa häneen yhteyttä. Heh.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home