Monday, March 12, 2007

Loppusuora

Viime yön pikkutunneilla käänsin LaTeX-koodista PDF-tiedoston, ja siirsin sen yliopiston palvelimelle odottamaan aamua, jotta pääsisin mikroluokkaan tulostamaan sen. Kyllä, tässä vaiheessa voin sanoa, että gradu on valmis. Luin sitä vielä tämän aamun luennoilla, ja vaikka siellä olisi ehkä vielä vähän viilattavaa, päätin että tämä on tässä. Voisihan sitä viilailla halutessaan lopun elämää, mutta ei siitä enää sanottavammin hyötyä olisi. Kansilehti (jota voisi kyllä ihan oikeasti vielä parantaa huomiseksi) poislukien, tiivistelmäsivu mukaanlukien, siitä tuli 50 sivun mittainen. Tästä pois sisällysluettelo ja muutamat lähes tyhjät sivut (viimeinen sivu muodostuu tasan kolmesta viiteluettelon yhteensä 19 nimikkeestä). Tuolta tiivistelmäsivulta voisi vielä ottaa sivunumeron pois, joten ehkä sorrun vielä pieneen viilailuun tänään. Palautus on tätä kirjoitettaessa lähes tasan 24 tunnin päästä. Sen jälkeen minun ei kai oikeastaan tarvitse kuin kansittaa gradua muutama kappale paikallisessa kirjasitomossa. Paljonkohan sekin maksaa, en tiedä. Ja sitten pitäisi antaa se kypsyysnäyte. Ja jos saan kaikki kevään kurssit läpi, niin se on sitten kesään mennessä yli 160 opintoviikkoa kasassa ja, jos ei oteta huomioon byrokratian hitautta, sitä myöten maisteri. Ovatpas nämä jännittäviä aikoja.

Eilen gradua viimeistellessä löysin muuten yhden uuden artikkelin (tai taisi olla oikeastaan konferenssiesitelmä, en ole aivan varma), jonka yksi kirjoittaja oli D. MacHale, jonka vuoden 1974 paperista tämä minunkin graduni liikkeelle lähti, ja jossa taasen oli paljon viitteitä, joista olisi saattanut olla minulle hyötyä. Päätin kuitenkin, että on parempi etten ala metsästämään niitä ja viime hetkellä paisuttamaan graduani. Lisäsin viitteisiin ainoastaan tuon artikkelin/esitelmän viitatakseni siihen loppukaneetissa, jossa todettiin että tutkimus jatkuu yhä.

4 Comments:

At 7:44 PM, Anonymous Anonymous said...

Onneksi olkoon! Ainakin minun graduni sitominen maksoi n. 10 euroa kappaleelta, ja otin niitä neljä.

 
At 8:20 PM, Blogger Lord B. said...

Kiitos! ... vaikka vielähän nuo onnittelut ovat hieman "etuajassa" :-) Mutta periaatteessa valmis mikä valmis.

Oho, pääsit halvalla. Meillä on näköjään yliopistopainossa 20€/kpl. Toisaalta Oulun kirjasitomokin näyttäisi hoitavan saman asian, mutta en tiedä heidän taksoistaan. 10 euron kappalehintaan niitä voisi ottaa pakollisten kappaleiden ja itselle jäävän kappaleen lisäksi myös kotiväelle, vaikka vähänpä siitä heille on suoraa iloa ;D

 
At 8:16 PM, Anonymous Anonymous said...

Hei! Oletpas jo pitkällä eli vähän myöhään löysin blogisi =) Itsellä gradu kesken. Oon katellut myös, että kyllä 20e/kpl gradun hinnaksi tulisi.

 
At 6:46 PM, Blogger Lord B. said...

No on tässä vielä kypsyysnäyte, ja olen tässä jännittänyt, että pitiköhän minun itse viedä kakkostarkastajalle kopiot, vai menivätkö ne ohjaajalle jättämäni paperit kakkostarkastajalle. Maanantaina se selvinnee, vaikken itse aio laitosneuvoston kokoukseen mennä :P

Piti oikein lähettää sinne paikalliseen kirjasitomoon sähköpostia, ja näyttää tosiaan siltä, että halvemmaksi tulee sidottaa ne yliopistolla, ja että 20e tulee tosiaan kustantamaan. Ikään kuin en muutenkin olisi jo köyhimys :P Kaitpa se on maksettava, ei kyllä ihan kaikille sukulaisille raaski ostaa, eikä lukion matikanopettajalle - en kyllä muista, pitikö minun gradua hänelle lähettääkään, vai oliko puhe väitöskirjasta ;)

 

Post a Comment

<< Home